Ø-Vet ekstra nyhedsbrev - vedrørende PRRS-smitte på Hatting Horsens ornestation

 

  oevet logo  
   

Vedrørende PRRS-smitte på Hatting Horsens ornestation
 

 
 
 

Kære Gæst

 
     
 

Som det er de fleste bekendt, er Hatting Horsens desværre blevet smittet med PRRS EU. Med baggrund i dette åbner der sig nogle emner, som er vigtige for dig/jer som besætning muligvis at skulle håndtere. Det bemærkes, at risikoen for smitte via sæd er lille. I øvrigt henvises til Hattings nyhedsbrev/information om dette samt information fra Seges Svineproduktion.

 

Røde besætninger

Såfremt du har indkøbt sæd fra Hatting Horsens i perioden 1. juli til 26. juli ,skal din besætning undersøges via blodprøver for, om der skulle være kommet smitte ind (som oplyst fra Seges).

Endvidere kan der være røde sobesætninger, som har avlsdyr/polte i karantæne fra en anden rød besætning, hvortil der er indkøbt sæd fra Hatting Horsens. Der kan således være risiko for, at poltene i karantænen kommer fra et PRRS-smittet sohold. Såfremt du har polte i karantæne, bør du undersøge, om din leverandør har indkøbt sæd fra Hatting Horsens i den ovennævnte periode.

 

Blå besætninger/besætninger med ukendt status

Såfremt du har indkøbt sæd fra Hatting Horsens i perioden 1. juli til 26. juli bør din sobesætning undersøges via blodprøver for, om der skulle være kommet smitte ind.

Endvidere kan der være sobesætninger, som har avlsdyr/polte i karantæne fra en rød besætning/opformering, hvortil der er indkøbt sæd fra Hatting Horsens. Der kan således være risiko for, at poltene i karantænen kommer fra et PRRS-smittet sohold. Såfremt du har polte i karantæne, bør du undersøge, om din leverandør har indkøbt sæd fra Hatting Horsens i den ovennævnte periode.

Køber du polte direkte ind i sobesætningen fra en rød besætning, som har købt sæd fra Hatting Horsens i den ovennævnte periode, bør din besætning undersøges via blodprøver for, om der skulle være kommet smitte ind.

Som slagtesvinebesætning bør du undersøge, om din smågriseleverandør har indkøbt sæd fra Hatting Horsens i den ovennævnte periode. Er dette tilfældet, bør du bede din leverandør om at afklare eventuel smitte.

 

Alt dette kan lyde lidt indviklet, men det er bedre at forebygge via kendte forhold end efterfølgende at skulle rydde op i et måske opstået problem.

Har du spørgsmål til ovenstående, så ring til din dyrlæge.

Mvh
Ø-Vet-dyrlægerne

 
 
 
 
Copyright © Ø-Vet A/S, All rights reserved.

Du er på vores mailliste, da du på et tidpunkt er blevet tilmeldt. Ønsker du ikke længere at modtage vores nyhedsmail, melder du dig blot fra nederst på siden.

Køberupvej 33 | DK-4700 Næstved | +45 55 50 08 85 | Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Powered by AcyMailing

Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik