Dyb insemination

 

Ø-Vet udbyder kursus i dyb insemination for både kunder og andre interesserede. Dyb insemination er insemination direkte i børen modsat den traditionelle insemination ved livmoderhalsåbningen. Netop da inseminationen sker direkte i børen, er kursus samt efterfølgende godkendelse i FVST et lovkrav.

Kurset er et en-dagskursus med efterfølgende praktikperiode i egen besætning ved insemination af minimum 50 søer. Praktikperioden vil afhænge af antal søer i ugeholdene. Kurset afsluttes med en eksamen bestående af en mundtlig og en praktisk del vurderet bestået/ikke bestået. Der er mulighed for at afholde kurset i besætningen, såfremt at alle medarbejdere ønskes undervist, og ellers afholdes kurset, når der er ca. 6-8 tilmeldte kursister.

Inseminationsmetoden er ca. dobbelt så hurtig som den traditionelle insemination. Tidsbesparelsen ligger dels i selve brunstkontrollen og ved selve inseminationen. Ved brunstkontrollen skal søer ikke stimuleres jf. VSP’s fempunktsplan, medmindre de ikke viser stående brunst med stårefleks.  Selve inseminationen er også hurtigere, da sædens placering direkte i børen betyder, at man ikke skal vente på, at soen suger sæden op.

Ved interesse kontakt dyrlæge Louise Huge Skovsmose.

 

fb top hv

Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik