Dyb insemination

 

Ø-Vet udbyder kursus i dyb insemination for både kunder og andre interesserede. Dyb insemination er insemination direkte i børen modsat den traditionelle insemination ved livmoderhalsåbningen. Netop da inseminationen sker direkte i børen, er kursus samt efterfølgende godkendelse i FVST et lovkrav.

Kurset afholdes i besætningen som et en-dagskursus. I løbet af dagen undervises i dyrenes anatomi og fysiologi samt forskellene omkring traditionel- og dyb insemination. Ydermere indeholder kurset en praktisk del med brunstdetektion og efterfølgende insemination af søerne. Dagen afsluttes med eksamen.

Inseminationsmetoden er ca. dobbelt så hurtig som den traditionelle insemination. Tidsbesparelsen ligger dels i selve brunstkontrollen og ved selve inseminationen. Ved brunstkontrollen skal søer ikke stimuleres jf. VSP’s fempunktsplan, medmindre de ikke viser stående brunst med stårefleks. Selve inseminationen er også hurtigere, da sædens placering direkte i børen betyder, at man ikke skal vente på, at soen suger sæden op.

Ved interesse kontakt dyrlæge Louise Huge Skovsmose.

 

fb top hv

Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik